Roadtrip

Vanaf vandaag ga ik samen met mijn moeder en zusje een roadtrip maken. We gaan eerst naar Parijs daarna door naar Saint Nazaire en vanuit daar gaan we de Spaanse grens over!

Dag 1

Vanochtend zijn we vroeg weggegaan op weg naar Parijs. Eenmaal in Parijs aangekomen zijn we eerst naar ons hotel gekomen, Hotel Claude Bernard! Echt een leuk hotelletje in een leuke wijk. We zijn daarna een tourtje door de stad gaan maken! We zijn langs de Eiffeltoren gegaan en langs vele andere prachtige gebouwen! Langs de Seine, de Notre dame, de Arc de Triomphe, Centre pompidou, etc! Daarna zijn we doorgelopen door allemaal kleine straatjes en hebben we wat gedronken aan de Seine! Vervolgens zijn we nog een stuk doorgelopen en hebben we gegeten bij Loulou, echt heerlijk! Wat een mooie gebouwen hier in Parijs en heel leuk om hier weer te zijn!

Dag 2

Vanochtend zijn we vroeg opgestaan om te gaan ontbijten en zijn daarna weggereden richting Saint Nazaire dichtbij Nantes. Eerst hebben we nog een koffietje gehaald voor onderweg en zijn toen ongeveer 5 uur gaan rijden. Eenmaal aangekomen in Nantes hebben we daar nog een broodje gehaald en zijn toen doorgereden naar de camping waar Lourdes, een vriendin van Pien, met haar ouders op vakantie is. We hebben daar eerst gezellig gekletst en zijn aan het einde van de middag een stuk gaan lopen langs de kust! Prachtig en ook leuk hoe je Saint Nazaire ziet liggen! We hebben daar nog oesters en krabben gezocht en over het strand gelopen. Na de wandeling zijn we ’s avonds naar een restaurantje gelopen!

Echt een heerlijk Aziatisch restaurant in een heel schattig dorpje met een prachtig strand! We hebben daar heerlijk gegeten en zijn daarna via een strandweg teruggelopen. Ook stond er een heel grappig beeld aan het strand en had je via bosweggetjes prachtig uitzicht over de zee.

Dag 3

Vanochtend zijn we rustig opgestart en zijn daarna heerlijk gaan ontbijten! Na het ontbijt scheen het zonnetje volop en zijn we heerlijk in het zonnetje op het terras voor het huisje gaan zitten en daarna aan het zwembad. ‘S middags hebben we geluncht met heerlijk frans stokbrood en zijn we daarna met de auto richting La Baule gereden. Eerst langs Pornichet en dan langs de mega lange kust door naar La Baule. We hebben daar eerst een ijsje gegeten en zijn daarna even lekker bij de winkels gaan kijken. Ook hebben we nog even op een terrasje gezeten en aan de boulevard gelopen.

Wat een groot strand maar echt een prachtige schittering op het water. Daarna zijn we teruggereden en onderweg zijn we naar een grote Franse supermarkt gegaan. Wat zijn die toch altijd leuk!

Na de supermarkt zijn we verder gereden naar het strandje dichtbij de camping en hebben daar lekker gezwommen!

‘S avonds zijn we lekker gaan chillen bij het huisje en hebben we heerlijk gegeten! Daarna hebben we de hele avond buiten gezeten, rondgekeken, de zonsondergang gezien en een gezellig avondje gehad!

Dag 4

Vanochtend zijn we ons klaar gaan maken om weer verder te gaan rijden. Na het ontbijt zijn we weggereden richting Barcelona. 1050 km is het en we gaan kijken hoe ver we komen!

Op een gegeven moment zijn we van de weg afgegaan naar Fontenay le comte waar we voor lunch hebben gekeken en wat lekkers hebben gehaald. Echt een leuk schattig dorpje met lekkere typisch franse bakkers en hele mooie oude gebouwen. Daarna hebben we onze weg weer vervolgd met nog 800 km op de teller.

Onderweg zijn we een paar keer gestopt en uiteindelijk zijn we door gereden tot Barcelona in een keer. 300 km ongeveer voor Barcelona kwamen we langs Carcassone wat een gaaf kasteel staat daar zeg, staat zelfs op de UNESCO lijst. Een hele lange weg hebben we gereden maar erg mooi. Overal mega valleien en steden vanuit de verte! We gingen weg met 20 graden en uiteindelijk om 18 uur was het 37 graden rondom Carcassone!

Rond half 10 s avonds waren we uiteindelijk dan echt in Barca! We hebben een hotel geboekt voor de komende 3 nachten, Mélia Barcelona Sarrià!

Om half 11 hebben we even heerlijk gegeten bij Nonna Maria en zijn daarna lekker naar de kamer gegaan!

Dag 5

Vanochtend zijn we opgestaan met een prachtig uitzicht over Barcelona vanuit de hotelkamer.

We zijn daarna gaan ontbijten, wat een ontbijt hadden ze niet normaal! We hebben tijdens het ontbijt kaartjes gekocht voor de Hop on Hop Off bus Turistic en zijn toen de stad ingelopen! Al vrij snel kwamen we bij een opstappunt van de bus en zijn we eerst begonnen met de blauwe lijn. Wat een gebouwen onderweg, niet normaal zo gaaf! Het eerste beginpunt was de Fransesc Macia en daarna door naar Placia Catalunya. Wat een plein! Al vrij snel daarna kwamen we langs Casa Battlo, echt zo mooi van Gaudi!

Daarna reden we door langs La Pedrera en hebben we Sagrada Familia bekeken. Wat een gebouw, zo indrukwekkend! Vanuit de Sagrada Familia zijn we een heel stuk gaan lopen naar Casa Mila. Ook zo gaaf en wat heeft Barcelona een mooie gebouwen, je kijkt echt aan een stuk door rond!

We zijn daar weer op de bus gestapt en zijn verder gereden langs onder andere het Sant Pau Hospital (niet normaal hoe gaaf en mooi), Park Guell (gaan we morgen bezoeken), de tramvia blauw, Garria, Monastery of Pedralbes, Palau Reial, FC Barcelona, diagonal, eixample en weer naar ons eerste opstappunt! Onderweg zo enorm veel gave dingen gezien! Wat een stad! Tijdens deze route zijn we ook nog uitgestapt bij Bodega Monumental waar we heerlijk hebben geluncht en hebben gekeken bij het prachtige plein!

Toen we eenmaal weer bij het eerste opstappunt waren, zijn we overgestapt op de rode lijn. We kwamen toen eerst langs de Estacio de Saints, toen langs de Creu Concepta, Placa Despanya, caixaforum, poble espanyol, anella olimpica, fundacio joan miro en toen kwamen we daarna uit bij de Teleferic de Montjuic. Daar zijn we met een kabelbaan omhoog gegaan. Wat een uitzicht over heel Barcelona en echt een leuk tripje om te maken! Bovenaan kan je nog naar een kasteel en heb je echt een prachtige fotospot!

Toen we weer beneden waren hebben we de bus weer verder genomen. Eerst kwamen we toen langs Miramar, WTC, Colom, Port Vell, Museu d’Historica en de Port Olympic! Wat een mooie plekken allemaal en zo leuk ook bij de haven! We reden toen een klein stukje langs het strand en daarna verder langs de Zoo naar Pla de Palau en de Barri Gotic waar we zijn uitgestapt!

We hebben daar een heel stuk gelopen langs de prachtige kerk en door alle kleine schattige zijstraatjes waar we ook een bloemenijsje hebben gehaald bij Amarino! Heerlijk! Vervolgens hebben we onze weg vervolgd richting El Born! Wat een leuke wijk is dat!

In El Born hebben we eerst in de winkels gekeken en rondgelopen en zijn daarna gaan eten bij La Central, echt de lekkerste hamburgers en goede bijgerechten! Daarna zijn we de kerk nog ingegaan en hebben we nog wat geshopt!

Vervolgens hebben we onze weg vervolgd en hebben we nog een keer de bus genomen met prachtige zonsondergang naar de Plaça de Catalunya waar we geshopt hebben en over de Ramblas hebben gelopen! ‘S avonds laat zijn we weer terug naar ons hotel gegaan!

Wat een top dag en wat hebben we veel mooie dingen gezien!

Dag 6

Vanochtend hebben we weer heerlijk ontbeten en hebben daarna de hop on hop off bus weer gepakt. Eerst naar de Placa de Catalunya langs alle prachtige gebouwen en toen door naar de winkelstraten. We hebben daar geshopt, zo veel winkels hier! Tijdens het shoppen hebben we nog wat gedronken bij Goofretti!

Daarna zijn we doorgelopen naar Casa Battlo en Casa Mila, zo gaaf! Vervolgens zijn we weer in de bus gestapt naar El Born! Eerst door het culturele centrum met opgravingen en daarna verder.

Vanuit het culturele centrum zijn we doorgelopen door allemaal kleine straatjes, zo schattig en zijn we op zoek gegaan naar een leuke tapas bar! El Born is echt een hele leuke wijk met allemaal mooie winkels en de meest mooie gebouwen.

We hebben heerlijk een paar tapas gegeten bij Sagardi’s en daarna een frietje bij Las Fritas. Na het eten hebben we de bus weer genomen en zijn we even terug naar het hotel gegaan.

We zijn daarna naar het Park Guell gegaan. Wat een prachtig park en zo leuk om te zien hoe dit gemaakt is. Helaas konden we niet in het gedeelte waar je tickets voor nodig hebt omdat alles uitverkocht was! Toch hebben we nog helemaal kunnen rond kijken daar en wat een prachtig uitzicht!

Daarna zijn we helemaal teruggelopen naar het hotel via kleine leuke weggetjes en hebben we weer mooie parken gezien. Echt heel groen hier!

Vanuit het hotel zijn we weer de stad ingegaan. We hebben voor de laatste keer hier de hop on hop off bus genomen en zijn gereden naar het plein bij de Font Magica. We zijn daar eerst naar de Arenas gegaan, een oude arena van stierenvechters, waar nu een shoppingmall is met bovenop restaurants en met een 360 graden uitzicht over de stad!

Super mooi met de ondergaande zon. We hebben toen gegeten bij La Tagliatella en hebben zo de zon zien ondergaan. Daarna zijn we nog naar een paar winkeltjes gegaan en hebben we een lekker ijsje gehaald!

Vanuit de Arenas zijn we over het plein gelopen naar de Font Magica. Wat is dat magisch! Zo’n prachtige lichtshow met elke keer iets anders. De foto’s zeggen genoeg…

Dag 7

Vanochtend hebben we ontbeten en zijn we daarna door Barcelona heen gereden met de auto richting de stranden van Barcelona. We zijn een heel stuk langs de kust gereden langs alle mooie palmbomen en zijn daarna doorgereden naar Sitges.

In Sitges hebben we de auto geparkeerd in de kleinste parkeergarage ooit en zijn we door de leuke kleine straatjes gelopen naar de boulevard. We hebben daar heerlijk wat gedronken en zijn daarna het stadje gaan verkennen.

In de middag zijn we met de auto verder gereden naar Platja de Sant Sebastia waar we eerst ook even hebben rondgekeken en daarna zijn we op zoek gegaan naar een parkeerplaats. Ondertussen was Vivian, nicht van mijn moeder, samen met haar kinderen en man ook hier aangekomen dus hebben zij samen een parkeerplek gezocht! We slapen vannacht in het URH Sitges Playa! We zijn daarna lekker gaan lunchen met zijn allen. Na alle tapas en salade’s zijn we op het strand gaan liggen en heerlijk gaan zwemmen! Heerlijk dat water hier en super gezellig met zijn allen. Rond een uur of 8 zijn we naar het hotel gegaan om ons op te frissen om het stadje in te gaan!

We zijn toen zo vanuit het hotel het plein opgelopen. Overal leuke restaurantjes en zo schattig allemaal! We zijn vanuit daar doorgelopen omhoog door alle kleine straatjes en langs de kerk waar je prachtig uitzicht hebt. Weer verder door alle mooie straatjes, echt heel erg leuk om hier te lopen! We hebben toen wat gedronken bij een leuk tentje en zijn daarna gaan eten!

We hebben avond gegeten bij Tambucho maar dit is helaas geen aanrader! Het was wel een super gezellige avond en een leuke laatste avond in Spanje! Morgen gaan we terug naar Frankrijk rijden en bekijken waar we dan nog een nachtje gaan slapen!

Dag 8

Vannacht heeft het enorm gestormd, geonweerd en geregend! Vanochtend was alles ook echt ontregelt hier toen we door alle leuke straatjes terugliepen! We hebben heerlijk koffie gedronken bij Vita Brevis en zijn daarna doorgelopen naar de parkeergarage. Ook hebben we nog bij een heel leuk bakkertje en slagertje wat broodjes voor onderweg gehaald en daarna zijn we gaan rijden!

We hebben bijna 1000 km gereden naar Orleans en kwamen rond een uur of 8 ’s avonds aan bij Grand Hôtel! Onderweg hebben we zon, bewolking, regen alles gehad en weer mooie uitzichten gehad!

Eenmaal aangekomen in Orleans hebben we de spullen op de kamer gezet en zijn door de schattige straatjes op zoek gegaan naar een restaurantje waar we een paar jaar geleden ook hebben gegeten!

Uiteindelijk hebben we het gevonden en hebben we heerlijk gegeten! Daarna hebben we nog een ijsje gehaald bij Haagen-Dazs en zijn we terug gelopen naar ons hotel! Echt zo’n mooi stadje is dit! Overal oude gebouwen met hele kleine smalle straatjes en veel leuke eettentjes!

Dag 9

Vanochtend zijn we vroeg weggereden! Eerst langs een bakkertje om wat broodjes te halen voor onderweg en daarna naar E. le Clerc! Dit vinden wij alle 3 zo’n leuke winkel dus daar hebben we even door heen gelopen en daarna zijn we op weg naar huis gegaan. Ik ben voor het eerst zelf door Parijs gereden en zo weer verder! Aan het einde van de dag waren we weer thuis!

Echt een geweldige 1,5 week was dit waarin we zeker 4000 km hebben gereden! We hebben zo veel leuke dingen gedaan en veel gezien! Eerst natuurlijk Parijs, toen Saint Nazaire, vervolgens Barcelona, Sitges en als laatste Orleans! Echt een leuke roadtrip en super gezellig met zijn 3-en! Van op het strand liggen en zwemmen tot de meest mooie en leuke steden bekijken, het was allemaal super leuk! Echt een top vakantie!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wilma schreef:

  Weer een prachtige reis met mooie herinneringen voor later. Onbetaalbaar… je bent een kanjer Puck om door Parijs te rijden. Veel mensen doen je dit niet na.

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis schreef:

   Dat was het zeker! Dankjewel lieve wilma😘

   Like

 2. Nel Linterman schreef:

  Wat een leuke reis Puck, je heb het afgelopen jaar heel wat gezien van de wereld dat nemen ze je niet meer af. En heel wat prachtige momenten vastgelegd met fotografie. Mooi dokument om je belevenissen terug te kijken.

  Groetjes Nel

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis schreef:

   Jaa daar ben ik zo blij mee! Echt een geweldig jaar! X puck

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s