Maastricht

Een paar weekjes geleden ben ik samen met Joyce met de trein naar Maastricht gegaan. We hadden een ticket gekocht bij Spoordeelwinkel inclusief een retourtje naar Maastricht, een overnachting en ontbijt! Echt een top deal!

Dag 1

Na 4 uur treinen en heel wat omwegen door spoorwegwerkzaamheden kwamen we in het mooie Maastricht aan. We zijn eerst vanaf het station gelopen door de stad, over de brug naar het hart van het centrum waar we heerlijk geluncht hebben. Daarna zijn we onze spullen gaan droppen bij het EasyHotel en toen was het echt shoptijd. We hebben alle straatjes van Maastricht bekeken en hebben ’s avonds heerlijk gegeten bij La Cubanita. Ook zijn we ’s avonds nog bij de brug gaan kijken en hebben we een gokje gewaagd bij het Fair Play Casino. Wat een leuke stad Maastricht en hier kan je echt goed shoppen.

Dag 2

De volgende ochtend zijn we gaan ontbijten bij een klein tentje wat inbegrepen zat bij het hotel, heel lekker! Daarna zijn we naar de Dominicanenkerk gegaan waar de grootste en mooiste boekenwinkel van Maastricht inzit. Echt zo enorm gaaf. Het was bijna 40 graden toen wij in Maastricht waren dus gelukkig was het even koel in de kerk. Daarna zijn we door het prachtige oude gedeelte van Maastricht en langs de oude stadsmuren door een park gelopen richting het Fort Sint Pieter gelopen. Daar hebben we eerst bij het leuke restaurantje daar wat gegeten en daarna hebben we een tourtje geboekt naar het fort toe. Met de rondleiding zijn we eerst het Fort ingegaan door alle kleine ondergrondse gangetjes en uiteindelijk zijn we buiten en helemaal bovenop het fort geeïndigd. Echt heel erg leuk en zeker een aanrader. Het uitzicht vanaf het fort is ook echt geweldig en je kijkt zo over de hele stad uit. 

Na de eerste rondleiding zijn we richting het restaurantje teruggelopen waar we een vlaai hebben gegeten en wat gedronken hebben en toen op naar de volgende rondleiding door de Grotten Noord. Het was ongeveer 8 graden in de grotten en het was dus een verschil van 30 graden tussen onder de grond en buiten. We hebben een heel stuk door de grotten gelopen. Door kleine brede gangen, door gangen met prachtige met houtskool gemaakte schilderen, door plekken waar de mensen sliepen die in de gangen werkten, etc. Echt heel erg leuk! Als laatste hebben we alle lichten uitgedaan en zijn we een stuk door de grotten gaan lopen op de manier van vroeger. Wat is dat donker zeg!

Na een uurtje waren we wel genoeg afgekoeld onder de grond en zijn we weer terug naar boven gegaan. We hebben toen geluncht in het restaurantje daar en zijn daarna teruggelopen naar het centrum van Maastricht. We hebben nog wat kerken bezocht en wat zijn die prachtig! Verder hebben we de grote pleinen van Maastricht nog bekeken en zijn toen over de brug teruggelopen naar het station. Rond 6 uur ’s avonds hebben we de trein teruggenomen naar Haarlem en zijn we onderweg nog op het station in Eindhoven eten gaan halen!

Echt een super leuk weekendje weg en je voelt echt alsof je even totaal in een ander land zit. Een prachtige stad is Maastricht waar echt meer dan genoeg te doen is en wat was het gezellig!

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mies schreef:

  Nederland is ook prachtig toch Puck? schitterende fotos ook !

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis schreef:

   Jazeker! Echt een leuke stad

   Like

 2. Nel schreef:

  Leuke stad he Puck ik ben een keer met het vliegtuig van Schiphol naar Maastricht geweest wel heel dekadent 😉 maar wel gaaf Gr Nel

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis schreef:

   Woww dat lijkt me echt heel gaaf!

   Like

 3. Opa Co. en Oma Truus schreef:

  Puck en Joyce wat een fijn weekendhebben jullie gehad super,
  Het mooie Maastricht xx😀

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis schreef:

   Jaa was echt heel leuk xx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s