Toronto deel 2

Dag 8

Vandaag ben ik het eerste weekend hier lekker gestart met uitslapen! Daarna heb ik heel lang gekletst met Marianne, de moeder van het huis over van alles en nog wat! Ook heb ik nog even met mijn familie kunnen facetimen!

In de middag heb ik de bus en de metro genomen naar de stad.  Er waren alleen allemaal opbrekingen bij de metro waardoor ik een andere route moest nemen. Eenmaal op Bloor Yonge station aangekomen heb ik een lekkere smoothie bowl gehaald en daarna heb ik Erick en Chang gevonden en zijn we samen op weggegaan naar de ferry om naar de Toronto Islands te gaan.

Eerst zijn we met de ferry overgegaan en alleen dat is al prachtig! Je ziet de skyline van Toronto steeds beter en het is heerlijk om even op het water te zijn. Daarna zijn we gaan rondlopen op de eilanden en hebben we echt heel veel moois kunnen zien en vooral prachtige uitzichten. Ook zagen we enorm veel eekhoorntjes in de bomen klimmen. Ik wil zeker nog een keertje teruggaan naar de Toronto eilanden maar dan is het ook echt gaaf om fietsen te huren en het hele eiland te verkennen! Uiteindelijk zijn we weer teruggegaan met de ferry en hebben we de metro genomen naar Dundas waar het Eaton shopping center is. Daar hebben we leuke boeken gekocht en een tacootje gegeten! Een super dag!

Nu ben ik weer op weg naar het gastgezin. ‘S avonds heb ik het nieuwe meisje uit Mexico ontmoet en heb ik haar de weg laten zien naar ILAC. Daarna hebben we gezellig met elkaar gegeten en toen naar bed want morgen heel vroeg op!

Dag 9

Vandaag heb ik heel vroeg de bus genomen naar Bloor Yonge en daar heb ik met Erick afgesproken. Na een koffietje en ontbijt zijn we naar de afspreekplek gegaan om naar de Niagara Falls te gaan. Echt super leuk!

Het leuke is dat we met allemaal mensen gaan van ILAC gaan dus je leert ook weer heel veel mensen kennen. Ik ben met Emre en Erick de bus in gegaan en in de bus heeft de tourguide van alles verteld over Toronto stad. Onze eerste stop was een wijnvallei! Eerst kregen we een tour over de wijngaarden en daarna nog naar alle machines om de wijn echt daadwerkelijk te produceren. Na de tour mochten we 4 soorten wijn proeven. Eerst een witte, toen een rode, toen eentje met perziksmaak en als laatste een dessertwijn! Hele aparte smaken!

Daarna zijn we doorgereden naar Niagara on the Lake. Dat is een heel leuk schattig dorpje aan een hele grote lake wat echt prachtig is. We hebben daar lekker rondgekeken en bij de Lake hebben we heel veel foto’s gemaakt!

Na de Lake zijn we dan echt naar de Niagara falls gegaan. Je kon ze in de verte al zien liggen en wat zijn ze gaaf! Je hebt de Amerikaanse aan de ene kant en de Canadese aan de andere kant! Echt zo gaaf om zo dicht bij de grootste waterval van de wereld te staan! We zijn een heel stuk gaan lopen langs de waterval en daarna zijn we omhoog gelopen langs de Skylon tower op weg naar een restaurantje. Daarna zijn we de grootste funstraat in gelopen en hebben daar nog wat spelletjes gespeeld! Wat een gave straat en wat kan je daar veel doen. We hebben lang niet alles gedaan wat je kan doen maar ik ga eind deze maand nog terug 2 dagen dus dan heb ik meer dan genoeg tijd. Daarover zal ik later vertellen!

Wat een gave dag en weer zulke leuke mensen ontmoet! Ik heb vandaag Valentina uit Mexico en Gustavo uit Brazilie ontmoet en elke keer leer ik weer nieuwe mensen kennen. Echt geweldig en zo gezellig. In de avond zijn we met de bus weer teruggegaan op weg naar Toronto! ‘S avonds heb ik met mijn huisgenoten gegeten en lekker gekletst!

Dag 10

Vandaag ben ik met Cassandra en Zelia naar school gegaan en voor het eerst naar mijn nieuwe klas. Ik zit in het hoogste level en dat is echt super leuk en uitdagend! Ook is het echt een leuke klas met heel veel mensen van mijn leeftijd!

Na de klas ben ik met Cassandra en Eduarda en nog meer mensen naar de Kensington market gegaan. Daar zijn heel veel leuke shops en lekkere eettentjes. Zeker daar heen gaan! Daarna zijn we naar de supermarkt gegaan en toen terug naar huis. In de avond hebben we gezellig met de hele familie en met alle ilac studenten gegeten en aan een stuk door gelachen! Echt te leuk en ook zo bijzonder hoe deze mensen ons opnemen in hun familie. Nu naar bed want morgen natuurlijk weer heel vroeg op…

Dag 11

In de ochtend heb ik weer enorm veel geleerd in de klas en weer zulke leuke mensen leren kennen! Daarna hadden we nog writing class en wat een goede leraar! Echt zo veel geleerd in 1,5 uur!

Na de lessen ben ik met Casy, Chang en Erick naar de Tim Hortons gegaan om te schuilen voor de kou en de wind en daarna zijn we naar Casa Loma gegaan! Echt prachtig en zo enorm gaaf dat dit gewoon in de stad staat! Zeker een aanrader om heen te gaan. Daarna zijn we naar het welkomsdiner gegaan van ILAC. Dat was echt super gezellig en was echt een geweldige avond!

Laat in de avond ben ik samen met Casy weer terug gegaan naar onze homestay!

Dag 12

Vanochtend ben ik naar school gegaan en heb ik weer super leuke mensen ontmoet! Heb naast enorm veel geleerd heel veel gelachen! Tijdens de lunch heb ik met Diego uit Venezuela een burrito gehaald en daarna hadden we nog een paar uurtjes school! Na school hebben we afgesproken op het station en zijn we naar High Park gegaan. Wat een prachtig park en zo enorm groot. We hebben daar uren rondgelopen! Zijn langs de dierentuin geweest, langs de maple sign en langs hele mooie plekken! Was echt super gezellig met Diego, Gustavo, Erick en Chang! Na het vele lopen zijn we met de metro naar China Town gegaan. Daar hebben we even rondgekeken en souvenirs gekocht! Rond een uur of 8 ’s avonds zijn we allemaal weer naar huis gegaan om echt even te relaxen!

Dag 13

Vanochtend ben ik zoals altijd weer naar school gegaan. Eerst main classes en daarna elective classes! Was weer erg leuk en leerzaam! Na school ben ik met Chang, Erick, Casy, Kaito en Gustavo naar de St Lawrence market gegaan. Dat is volgens de national geographic de grootste foodhal van de wereld, heel erg gaaf! Daar hebben we echt de lekkerste ravioli gegeten en daarna zijn we naar het Distillery District gegaan. Dat is echt zo mooi en eigenlijk een heel klein schattig dorpje in Toronto. Er zijn daar heel veel mooie fotoplekken en barretjes om huisgemaakt bier te drinken. We hebben wat gedronken in een barretje met live muziek en zijn daarna naar de karaoke bar gegaan. Echt super gezellig en heel veel liedjes gezongen! We zijn naar Bar+ karaoke gegaan en dit is echt een aanrader!

Daarna zijn we naar de Toronto sign gegaan om daar te kijken naar de sign in het donker. Laat in de avond zijn we terug naar huis gegaan met de metro! Weer een top dag met heel veel gezelligheid!

dag 14

Vanochtend was het weer iemands laatste dag op ILAC dus hebben we een leuke foto gemaakt met de hele klas! Verder hebben we weer enorm veel grammatica, reading, listening en speaking geoefend! Ook hebben we nog wat spelletjes gedaan en het was weer een top schooldag. Na school ben ik samen met mijn vrienden naar Timothy’s gegaan om even wat lekkers te eten en te drinken en daarna naar Eaton Shopping mall. Zo gaaf!

Daarna hebben we met zijn allen afgesproken in een hele leuke hippe bar, the Yonge street Warehouse! We hebben daar lekker gezeten, gedronken en gegeten en vooral enorm gezellig gekletst! Laat in de avond zijn we weer naar de Toronto sign gegaan haha om een laatste foto met Erick te maken! Hij gaat morgen weer naar huis.

Wel echt raar om iemand gedag te moeten zeggen met wie je elke dag alle dingen hebt meegemaakt in Toronto van begins af aan, echt mijn maatje hier. En wat een goede vriend is dat geworden en een super waardevolle vriendschap! Ga hem zeker missen!

Ik heb inmiddels nu al zo’n leuke vriendengroep opgebouwd hier met wie we alles doen en meemaken en steeds komt er weer iemand bij. Ik ben nu al 2 weken hier morgen en wat heb ik het hier naar mijn zin! Ik leer enorm veel, ontmoet de leukste mensen en we ontdekken de prachtige stad Toronto! Op naar het weekend!

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marian Devies schreef:

  Geweldig Puck helemaal gelezen ❤️❤️❤️❤️❤️

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis schreef:

   ❤️❤️❤️

   Like

 2. Opa Co en oma Truus schreef:

  Wat een enorme genieter ben je toch Puck en zo gezellig weer geschreven , knuffel van ons opa Co en oma Truus xx

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis schreef:

   Dankjulliewel! 😘

   Like

 3. Quirien van Hooff schreef:

  Wat geweldig Puck, wat ben je een bevoorrecht mens dat je dit kan doen.
  Heel veel succes en geniet 💞💋

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis schreef:

   Dankjewel Kiek!

   Like

 4. Marty brussee schreef:

  Lekker veel foto’s. Ziet er allemaal fantastisch uit. X

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis schreef:

   Dankjewel Marty!

   Like

 5. Mies Hartgers schreef:

  Fantastisch Puck. Je geeft een goeie beschrijving van alle highlights in Toronto. Mooi om te Lezen dat je snel vrienden maakt en die zijn vaak blijvend. Lieve groet George en Mies

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis schreef:

   Wat leuk om te horen! Groetjes terug😘

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s