Toronto deel 1

on

Inmiddels ben ik op weg naar Toronto, Canada! Ik ga daar een maand wonen in een gastgezin en elke dag naar ILAC(talenschool) om nog beter engels te leren! In de ochtend tot en met begin middag ga ik naar school en in de middagen ga ik Toronto ontdekken! Heel erg veel zin in!

Aan het einde van de 4 weken ILAC ga ik naar de Niagara falls een paar dagen en dan weer naar huis!

In de blogs over Toronto zal ik vertellen welke dingen ik gedaan heb, hoe het is om in het gastgezin te leven en hoe de talenschool is!

Veel leesplezier!

Liefs Puck

Dag 1

Vandaag start de reis echt! Eerst heb ik 8 uurtjes gevlogen naar Toronto en na alle douanes stond een groot bord met ILAC erop! Ik ben toen samen met een andere Spaanse student gebracht naar het gastgezin. Ik zit in mijn gastgezin samen met een andere Braziliaanse student bij een heel erg leuk en aardig gastgezin. Het zijn hele lieve mensen en de andere student heeft mij meteen laten zien waar de bushalte is om bij ILAC te komen morgen, echt heel lief! De familie waar ik slaap komt uit de Filipijnen oorspronkelijk, en dat is toch wel echt speciaal om te ontdekken en dit schept ook meteen een band.

Na nog wat gekletst te hebben, stortte ik toch echt wel in door het tijdsverschil dus nu lekker vroeg naar bed want morgen een belangrijke dag… Morgen is de introductie van de talencursus en maandag start het echt! Enorm veel zin in!

Dag 2

Vanochtend werd ik wakker en het eerste wat ik zag was sneeuw! Zo enorm leuk om sneeuw te hebben op de eerste echte dag in Toronto. En ook heel speciaal voor alle studenten die uit Zuid-Amerika komen want dit is hun eerste keer dat zij sneeuw meemaken!

Ik ben toen met de bus en de metro naar ILAC gegaan, wat heel goed te doen was. Natuurlijk heb ik ook een lekkere Starbucks gehaald wat in een prachtig gebouw zat. Daarna toen ik terug liep naar IlAC kwam ik Erick tegen, een jongen uit Ecuador. Samen zijn we naar binnen gelopen en hebben we ons geregistreerd. Toen begon de orientatie, eerst met een kort praatje over hoe alles gaat zijn de komende week en wat er allemaal te doen is en vervolgens moesten we een toets maken zodat ILAC jouw niveau konden bepalen. Hierna gingen we gezellig bingo spelen door middel van elkaar vragen te stellen en als laatste hebben we samen pizza gegeten.

Toen de orientatie uiteindelijk was afgelopen, ben ik met Erick de stad ingegaan. We zijn eerst naar de grootste shoppingmall van Toronto gegaan en toen zijn we letterlijk gaan ronddwalen door Toronto om de stad een beetje te leren kennen. Als lunch hebben we lekkere mexicaanse burrito’s gehaald en daarna zijn we door de sneeuw op weg gegaan naar de Hockey Hall of Fame! Echt een prachtig museum en zeker een aanrader. Na daar rondgelopen te hebben en lekker gekletst te hebben, zijn we teruggegaan met de metro naar onze homestay! ‘S avonds heb ik gekletst met mijn home stay roommate uit Brazilie. Echt heel erg leuk om mensen uit de hele wereld te leren kennen en met hun op stap te gaan! Tijdens het avondeten heb ik uitgebreid gepraat met mijn home stay family en hebben we uitgebreid gepraat over de Filipijnen en ben ik erachter gekomen dat heel veel spullen constant naar de Filipijnen brengen om te helpen! Zo gaaf! Na een hele gezellige dag ben ik lekker gaan slapen!

Morgen gaan de klassen echt beginnen, ben super benieuwd!

Dag 3

Vanochtend werd ik heel vroeg wakker door de jetlag en ben ik vroeg naar ILAC gegaan! De les startte met een korte introductie en met elkaar leren kennen. Daarna hebben we enorm veel opdrachten gedaan en geoefend met luisteren, lezen, woorden invullen en heel veel praten! De hele ochtend hadden we les tot 1:30 en daarna ben ik met Erick naar het experience center gegaan van ILAC waar we een tripje naar de Niagara Falls hebben geboekt voor Zondag!

In de middag zijn we opnieuw gaan sightseeen! Eerst naar de wereldbekende Toronto sign en door het grote shoppingcenter van Queenstation! Het is zo groots allemaal en gaaf! Toronto zag er vandaag ook weer totaal anders uit met een zonnetje!

Daarna zijn we met de metro naar andere hele gave plekken gegaan in Toronto en vooral plekken die heel erg bekend zijn via Instagram! Heerlijk om door de straten te lopen en steeds op zoek te zijn naar nieuwe dingen!

Aan het eind van de dag zijn we naar de Graffiti Alley gegaan waar enorm veel kleine straatjes zijn helemaal vol met graffiti, de ene nog mooier dan de andere! En ’s avonds laat heb ik de metro teruggenomen naar mijn homestay! Weer een hele gezellige, leerzame en leuke dag waarin ik weer enorm veel van Toronto heb mogen ontdekken!

Dag 4

Vanochtend ben ik voor de eerste keer samen met Zilia, het braziliaanse meisje, naar school gegaan! Heel leuk om samen te gaan en om dingen te leren over Brazilie! Op school hebben we weer enorm veel geleerd! Naast mijn standaard klas die je elke dag een paar uur hebt heb je ook nog 2x in de week een klas die je zelf mag kiezen. Ik heb writing gekozen en dit was echt enorm leerzaam! Top leerdag en het is zo leuk om mensen uit alle landen te ontmoeten! Daarna ben ik een lekkere wrap gaan lunchen in de buurt van Sherbourne metro station, daar zitten enorm veel lekkere restaurantjes!

Na de lunch ben ik dan echt naar de wereldberoemde CN tower gegaan. De weg erna toe is ook echt prachtig en wat een gebouwen daar, niet normaal zo hoog! De CN tower is echt geweldig en je kan 360 graden kijken over de hele stad en ook over de toronto islands! Dit is iets wat echt een must is in Toronto! Ook staan er allemaal spiegels waardoor je jezelf 2 keer ziet op een foto. Daarna ben ik teruggelopen naar de metro en heb ik nog een maandelijkse ov kaart gekocht. Dit moet je zeker doen als je langer dan een maand in Toronto bent. Ze hebben dit ook voor een week dus vergeet dit niet. Na al het geregel ben ik terug gegaan met de metro in de avond naar mijn home stay. Wat een geweldige dag weer!

Dag 5

Vandaag hadden we test dag op ILAC! We moesten een lees, schrijf, grammatica en luistertest maken en dat ging heel goed! Daarna hebben we slabakken gespeeld, echt te leuk en gezellig! Na school ben ik samen met Emre, een jongen uit Turkije, naar het experience centre gegaan waar ik een tour heb geboekt in het paasweekend naar Ottawa, Montreal en Quebec! Echt geweldig! In de middag ben ik samen met Erick naar het Ripley aquarium gegaan. Wat is dat een gaaf aquarium zeg en wat een vissen, niet normaal! Het is super mooi gemaakt en zeker een aanrader. De foto’s spreken voor zich, haha!

Na het prachtige aquarium ben ik terug met de metro gegaan naar mijn homestay en heb ik lekker zitten kletsen. Weer een top dag en wat heb ik al veel gedaan in deze 5 dagen! Echt een top tijd. Morgen ga ik in de avond met mijn klas uiteten!

Dag 6

Vandaag hebben we tijdens de lessen allemaal leuke gesprekken gevoerd over van alles. Echt heel erg leuk en hierdoor leer je elkaar heel snel kennen. Daarna ben ik naar mijn elective class writing gegaan voor de tweede keer en dat was ook weer heel erg leerzaam. Na de klassen ben ik samen met Eduarda uit Brazilie, met Chang uit Zuid-Korea en met Erick naar het museum van Illusies gegaan. Dit is echt geweldig. Je kan van alles doen en enorm veel gave foto’s maken! En echt zo super gezellig met zijn allen. Daarna zijn we naar de St Lawrens market gegaan. Dat is een hele grote foodhal waar je enorm veel producten kan kopen maar ook heerlijke dingen kan eten! Te leuk! Als afsluiter zijn we naar de Tim Hortons gegaan, een Canadese koffiebar en toen terug naar de metro met de bus.

Ik ben toen naar Christie station gegaan, waar ik heb afgesproken met mijn vrienden uit mijn klas. We gingen vanavond met zijn allen eten. We hebben gegeten bij een heel lekker Koreaans restaurant en het was echt super gezellig! Daarna hebben we nog bubble tea geprobeerd en uiteindelijk ben ik weer terug gegaan naar huis laat! We zaten met 6 verschillende nationaliteiten te eten, echt gaaf is dat en zo bijzonder om veel te leren over de verschillende culturen en hoe het daar gaat met bijvoorbeeld schoolsystemen. Ook vertellen ze allemaal zoveel over plekken waar ze zijn geweest! Echt enorm leuk!

Dag 7

Vanochtend was het wel even lastig op staan na weinig slaap. Ik ben toen weer samen met Zilia naar school gegaan. Op school hebben we weer heel veel geleerd en geoefend en ook weer enorm veel gepraat. Het was vandaag Gabby’s laatste dag op ILAC dus we hebben een leuke foto gemaakt met de hele groep en hebben gezellig met zijn allen de dag afgesloten! Daarna ben ik met Erick en Chang naar een Grieks restaurant dichtbij ILAC gegaan waar ze echt te lekkere pita gyros hebben en alles huisgemaakt! In de avond ben ik naar huis gegaan en ben ik even lekker wat series gaan binge-watchen. Later op de avond heb ik nog met Zilia gegeten en hebben we de was gedaan! Wat een geweldige eerste schoolweek en het voelt echt alsof ik hier al minstens een maand ben zoveel ik al heb gedaan, hoeveel leuke mensen ik al heb ontmoet en hoeveel ik al heb bijgeleerd. Dit was tevens ook mijn enige week in deze klas want vanaf maandag ga ik een paar levels omhoog naar de vergevorderde klas voor extra uitdaging! Nu lekker weekend die ik natuurlijk al helemaal volgepland heb!

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marty schreef:

  Wat leuk om een beetje mee te reizen. In één woord wauw!
  💋

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis schreef:

   😘

   Like

 2. bijpien schreef:

  Wat leuk puck om
  Alles weer even te lezen! Wereldreiziger ben je en zo gaaf en leuk om te lezen wat je allemaal al gedaan hebt!(dat wist ik natuurlijk al)maar je wordt zo blij van jou enthousiastme! Ik kan niet wachten om je te zien en nog even een paar mooie herrinneringen te maken! Ben heel trots dat ik jou mamsie mag zijn🥰❤️❤️

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis schreef:

   ❤️❤️❤️

   Like

 3. Mies Hartgers schreef:

  Tjeuzes Puck! Wat een verhaal ! Echt fantastisch en inspirerend. Zooo leerzaam en wat pas je je goed aan Toronto is volgens mij the place to be!! Heel leuk om je te volgen super! Lieve groet van ons George en Mies🥰

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis schreef:

   ❤️

   Like

 4. biancasimonsblog schreef:

  Leuk om je ervaringen te lezen. Mooie foto’s ook😃

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis schreef:

   Dankuwel!

   Like

 5. Nel schreef:

  Hoi Puck je heb wel een geweldig jaar met al die mooie reizen, en deze reis is zo leuk om allemaal verschillende jongelui te ontmoeten met hetzelfde doel. Ik vind het leuk om je belevenissen te volgen Gr Nel

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis schreef:

   Jaa het is echt een geweldig tussenjaar! Ik vind het echt geweldig om alle mensen te ontmoeten😘

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s