Curry en kook voor Batang Pinangga

c76eb664-a8dc-4d95-a714-508465ea0c37

Curry maken voor Batang Pinangga, een kindertehuis in de Filipijnen, hoe leuk is dat om te doen. Batang Pinangga is een kindertehuis op de Filippijnen voor misbruikte, mishandelde en verwaarloosde kinderen. “Batang Pinangga” is Filipijns en betekent “geliefd kind”. Batang Pinangga geeft het kind een dak boven het hoofd, eten, onderwijs en bovenal heel veel liefde. In november ga ik naar de Filipijnen om daar te helpen in het weeshuis en om iedereen weer terug te zien. Ik organiseer daarom ook deze sponsoractie zodat ik heel veel leuke en nuttige spulletjes voor de kinderen kan kopen.

Eerst begonnen we met een maximaal aantal curry van 100, steeds gingen we verder omhoog. 150,170, nu is toch wel echt het maximale,200,220! Oke nu moeten we echt stoppen! 220 aanmeldingen echt geweldig en wat super leuk dat iedereen zo enthousiast is! Een artikel in het Haarlems Dagblad zorgde voor heel veel extra aanmeldingen!

De voorbereidingen begonnen ongeveer 2 maanden geleden. Wanneer en wat willen we organiseren? Hoe gaan we dit promoten? Hoe komen we aan alle ingredienten? En zo gingen we door. Echt geweldig om dit te doen. Vrij snel kregen we al een beeld van wat het moest worden, heerlijke butter chicken! Toen begon het grote werk, de sponsoren zoeken. Een echte klus maar echt iets wat ik heel erg leuk vind om te doen. Het ene bedrijf na het andere bedrijf wilde Batang Pinangga steunen. Ben zo enorm blij met alle sponsoren!

Tijdens het zoeken van sponsoren stroomden de aanmeldingen binnen. Daardoor moesten we alle aantallen van de ingrediënten verdubbelen en begon ik weer met nieuwe sponsoren zoeken. Zo ben ik uiteindelijk uitgekomen bij al deze geweldige bedrijven die zo lief waren om ons te helpen.

Daarna begonnen de voorbereidingen voor het eten zelf. Zo vaak koken totdat de butter chicken helemaal perfect was en we het voor echt kunnen gaan maken. Morgen gaan mijn moeder en ik beginnen met de curry voor 220 personen. Heel erg bedankt mam, oma en alle andere die helpen met het koken van de butter chicken!

Eerst gaan we zaterdag de kip marineren dan zondag alles maken zodat het heerlijk kan intrekken en maandag wordt alles in de bakjes geschept en kunnen de mensen het ophalen of we gaan het bezorgen.

In mijn volgende blog zal ik foto’s posten van de avond zelf en zal ik het eindbedrag bekend maken wat ik mee ga nemen naar de Filipijnen over 28 dagen!

Liefs Puck

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Willie van der Hoorn. schreef:

    Geweldig Puck.👍👏

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s