Patmos, het eiland van de Apocalyps

Patmos is mijn lievelingseiland van Griekenland. Er is een bepaalde sfeer die moeilijk uit te leggen is maar echt geweldig is. Het eiland heeft prachtige uitzichten, mooie stranden en leuke stadjes. Ik ben al 2 keer op Patmos geweest en het voelt echt als thuiskomen.

Je komt aan in de haven van Skala, wat een leuk stadje is met een gezellig centrum. De hoofdstad van Patmos is Chora. Chora bestaat uit allemaal kleine straatjes, dicht op elkaar liggende huizen en prachtige pleinen. Er zijn veel winkels, restaurants en barretjes en het is daar heel bruisend in de avond en vooral ’s nachts. Chora is rondom het klooster van Johannes de Evangelist gebouwd. Dit klooster is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is nog in goede staat en als je daar rondloopt waan je je echt in die tijd. Er is vanuit het klooster ook een prachtig uitzicht over heel Patmos. Er is ook binnen de muren van het klooster een museum die bijvoorbeeld allemaal oude geschriften bezit en kledendrachten van die tijd. Naast het klooster van Johannes kan je ook de grot van Johannes bezoeken. Dit ligt op de weg naar Chora als je vanuit Skala komt. Zeker ook de moeite waard. Ga zeker een keer naar Chora en vooral ook om daar te eten ’s avonds!

De beste en gezelligste plek om te verblijven is toch wel echt in Skala. Het is er altijd gezellig en er zijn genoeg appartementen. Ik heb in Patmos Garden geslapen wat zeker een aanrader is. In de haven liggen hele grote schepen, echt zo mooi heb je ze nog nooit gezien en regelmatig zie je een cruiseboot aanmeren. Skala bestaat uit witte huisjes met blauwe ramen en deuren. Dit maakt het heel typisch Grieks en fotogeniek. Ga zeker een keer eten bij Ginger in Skala. Dit is heel hoogstaand Grieks en je krijgt prachtige borden.

Het is heerlijk om een scooter in Patmos te huren en vanuit Skala zijn er dan 2 hoofdwegen. Je kan of naar links of naar rechts. Je kan richting Grikos waar het populairste strand ligt van Patmos en wat ook tot de UNESCO wordt gerekend. Je kan ook de andere kant op en dan ga je de bergen in. Het is een kronkelige weg en steeds zijn er paadjes naar beneden om bij een strand te komen. Het zijn prachtige en afgelegen strandjes. Als je vanuit Skala richting Grikos rijdt, ligt daar het beste restaurant van Griekenland in mijn ogen. Benetos heet het en het heeft een prachtig uitzicht over de zee zo ver als je maar kijken kan. Zeker een aanrader.

Een strand wat zeker aan te raden is, is Psili Ammos. Psilli Ammos is een strand waar je even een stuk voor moet lopen maar dan heb je ook wat. Er zijn vaak hoge golven, een prachtig zandstrand, een leuke taverna en heerlijk blauw water.

Wat ik heerlijk vind aan Patmos is om met de scooter of met de auto tourtjes te maken en gewoon te gaan rijden. Je verdwaalt echt niet en komt dan op de mooiste plekjes met uitzichten die waanzinnig zijn! Elke dag zie je heel veel stranden waar je heen wilt en daarom hoppen wij dan ook meestal van strand naar strand. Geweldig en dit zorgt ervoor dat je echt het gevoel hebt dat je het hele eiland gezien hebt. 2 weken zijn echt niet teveel voor dit eiland want je zult nooit uitgekeken zijn.

Wat ook geweldig is om te doen, is om een boottocht voor een dag te nemen vanuit Skala. Er staan meerdere boottochten in de haven en ze brengen je naar de mooiste plekken in de buurt van Patmos. De boottocht die wij gedaan hadden had ons onder andere gebracht naar een stuk zand midden in de zee en naar een grot midden op zee. Je kan daar geweldig snorkelen in het mooiste water wat je ooit gezien hebt. Ook gingen wij naar het eiland Marathi. Dit is een eiland dat beheerd wordt door de familie Pantelli. Zij hebben daar ook een hotel en een geweldig restaurant. Wij hebben met de boottour ook een stop gemaakt bij dit eiland.

De keer daarvoor dat we in Patmos waren zijn we 3 dagen naar Marathi gegaan. Je komt daar of met een dagtour of met de ferry vanuit Skala naar Arki. Meneer pantelli haalt je dan op met zijn speedboot en brengt je naar Patmos. Een geweldige ervaring en het eten daar is puur en heel erg lekker. Probeer vooral de huisgemaakte apple pie!

Aan het eind van de dag brengt de boottour je weer terug naar Patmos en dit is zeker een onvergetelijke ervaring.

Patmos is echt een geweldig eiland en ga zeker dit eiland bezoeken! Je zult het geweldig vinden. Heel veel plezier!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Tr de jong schreef:

  Weder om weer super mooi en geweldig om dit telezen en de mooie foto’s tezien Puck ,
  Dit geeft je veel plezier om ‘en het doet echt wel wat je waand je echt in het mooie Griekenland!
  Veel succes liefs van ons
  Opa en Oma de Jong xx

  Geliked door 1 persoon

  1. metpuckopreis251641454 schreef:

   Dankjulliewel! Lief😍

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s