Eilandhoppen in de Dodecanesos: Symi, een magisch eiland

Symi, wat een prachtig eiland is dat zeg! Je komt de haven binnen varen en het eerste wat je ziet zijn allemaal prachtige huisjes in alle kleuren die je maar kunt bedenken. Het zou zo een schilderij kunnen zijn. Het was de eerste keer dat ik naar Symi ging en ik zou zeker zo weer terug gaan.

Het bijzondere aan dit eiland is dat het dus echt lijkt alsof je in een schilderij loopt. Het eiland zelf is echt prachtig en overal om het eiland heen is het water super blauw en helemaal doorzichtig. Wat ik zelf heel leuk vond, is dat je naar stranden gaat met bootjes. In de haven Gialos liggen allemaal boten die je naar verschillende stranden kunnen brengen. Er zijn 2 grote stranden met strandbedjes die je wel met de auto kunt bereiken, NOS beach en Pedi beach. NOS beach heeft een heel assortiment aan watersport en dat maakt NOS beach zeker een te gek strand. Als je een klein stukje door loopt bij NOS beach wat ook wel Paradise Beach wordt genoemd, zie je kleine weggetjes naar beneden naar verlaten strandjes. Zeker de moeite waard.

Maar de echte mooie indrukwekkende stranden bereik je met een boot. Zo kan je met de boot bijvoorbeeld naar Agia Marina, Agios Aimilianos en Agios Georgios Disalona. Agios Georgios Disalona wordt ook wel gezien als het bijzonderste en indrukwekkenste strand van Griekenland. Er is ongelovelijk mooi doorzichtig water en een prachtig strand maar wat dit strand nog veel bijzonderder maakt, is de enorme hoge klif. Ga dit zeker bezoeken op jouw trip door Symi. Met deze taxi bootjes kan je op 1 dag 5 stranden bezoeken door steeds de boot te nemen die weer komt en je brengt naar een volgend strand. Wat ook een geweldige uitstap is voor een dag is om een dagtour boot te nemen. Deze boot neemt je een hele dag mee naar de prachtigste plekken van Symi rondom het eiland. Dit zijn plekken waar je niet met de taxiboten heen kan en deze plekken wil je zeker niet missen. Wij hadden de boottour genomen van Maria. Dit is een traditionele boot waar je een hele dag mee op stap gaat en wordt gerund door een familie. De moeder kookt heerlijk eten voor op de boot, de vader bestuurd de boot en de zoon helpt en de dochter werft overdag de gasten die meekunnen op de boot. Wat ook heel bijzonder is, is dat ze maximaal 20 mensen op de boot meenemen en daardoor heb je alle ruimte op de boot. Er is ook een andere bootorganisatie die zo’n tocht organiseert maar op deze boot zit je wel met 50 personen en heb je soms niet eens plek om te zitten. Dus ga zeker met Maria mee en je zult gegarandeerd een fantastische dag hebben!

Ook is er een prachtig klooster op Symi.  Panormitis monastery is zeker een bezoekje waard en zal ik zeker niet overslaan. Het is van binnen prachtig maar van de buitenkant ook. Er zijn 2 musea bij en het is heel leuk om ook een deel van de cultuur mee te maken in Symi. Dat gebeurt zeker als je naar het klooster gaat.

Wij sliepen in Kaminos village wat zeker een aanrader is! Het is een klein huis waar je met 6 personen in kan. Het is onderdeel van Iapetos Village en daar is ook de plek waar je ontbijt en waar je gebruik van het zwembad kan maken. Het is een geweldig ontbijt, het beste ontbijt wat ik ooit in een hotel in Griekenland heb gegeten.

Kortom Symi is echt een geweldig eiland en zeker eentje die ik zal toevoegen aan een prachtige eilandhop vakantie. Het ligt ook heel dichtbij Rhodos dus als je naar Rhodos op vakantie gaat, ga dan vooral een dagje naar Symi en geloof mij je wilt meteen langer blijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s