Eilandhoppen in de Dodecanesos: Kos

Kos is totaal anders dan Kalymnos en Symi. Het is druk, er zijn veel Nederlanders maar het is prachtig. Het is een echt fietseiland en zeker een geweldige afsluiter van een fantastische reis. Op Symi en Kalymnos hoor je geen Nederlanders en ben je echt tussen de lokale bevolking terwijl Kos echt op het Nederlandse toerisme gericht is.

Er zijn prachtige plekken op Kos. Zia, een bergdorpje is een echte aanrader. The watermill of Zia is een geweldig restaurant waarvoor je een klein stukje omhoog moet lopen. Ze hebben er heerlijke zelfgemaakte limonade en huisgemaakte taarten. Er hangt een hele gezellige sfeer en heeft een heel indrukwekkend uitzicht. In het dorpje zijn allemaal leuke winkeltjes en restaurant Oromedon is echt heerlijk.

Tigaki is een andere leuke plek op Kos. Er is een 10 km lang zandstrand en het heeft een gezellig centrum met leuke winkels en lekkere restaurants. Het is heel leuk om een buggy te huren en daarmee het eiland te verkennen. Hotel Astir Odysseus in Tigaki is zo’n enorme luxe dat je daar nooit meer wegwilt. Zeker een aanrader.

Kos-stad is ook zeker iets wat je niet moet overslaan. Het is er altijd druk en de haven is een hele gezellige plek. Ga vooral naar het oude Kos-stad en daar zijn alle leuke winkels en loop je echt door hele oude straatjes.

Een van de meest bekende en waardevolle monumenten op het eiland is de boom van Hippocrates. Er wordt geloofd dat Hippocrates zijn studenten lesgaf onder de schaduw van deze boom. De boom heeft een omvang van 12 meter en er wordt gezegd dat de boom 2400 jaar oud is, zeker een bijzonder bezoekje waard. Het Asklepion is het meest indrukwekkendste monument van Kos. Het was het grootste ziekenhuis van de oudheid, die lichaam en geest behandelde. Zeker een bezoekje waard.

Verder zijn er ook prachtige stranden op Kos. Paradise beach is een echte aanrader. Er is heel fijn wit zand met prachtig blauw water. Er zijn strandbedjes, water sporten en restaurants. Mastihari heeft ook een prachtig lang strand met wit exotisch zand en een oneindige blauwe horizon.

Therma is zeker iets wat je niet mag overslaan. Het is een plaats waar warmwaterbronnen zijn en deze plaats is via berghellingen te bereiken met de auto of met de bus. Op het kiezelstrand zie je dat een gedeelte van de zee met rotsen en grote keien is afgezet. Het warme water uit de grot loopt zo de zee in en blijft tussen deze rotsen en keien. Het water is erg warm en je kunt hier een lekker warm bad nemen.

Kortom Kos is een prachtige bestemming en kijk vooral verder dan de drukke plaatsen!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Paulien schreef:

    WoW puck wat heb je dit mooi beschreven! Je liefde voor Griekenland komt echt tot uiting! Trots op jou❤️

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s